Informatiebeveiliging

De eerste stap om uw gegevens te beschermen is het samenstellen van een team dat het belang van de taak inziet. Er zijn veel experts op het gebied van informatiebeveiliging, maar slechts weinigen hebben ervaring in operationele rollen.

Dit kan met name een uitdaging zijn wanneer u gevoelige gegevens probeert te beschermen, omdat de verantwoordelijkheid voor de beveiliging vaak buiten het operationele team van het bedrijf valt. Daarom is het belangrijk om uw team samen te stellen met mensen die ervaring hebben in verschillende rollen. U kunt ervaren consultants vinden op websites zoals de Data Protection Officer (DPO) database en LinkedIn. U kunt ook op zoek gaan naar mensen met kennis op specifieke gebieden, zoals compliance- en beveiligingsexperts.

Train uw medewerkers

De risico's van werknemers die geen ervaring hebben met gegevensbescherming zijn aanzienlijk. Als deze werknemers worden blootgesteld aan gevoelige informatie, kunnen ze gemakkelijk een fout maken die een negatieve impact kan hebben op uw bedrijf. Erger nog, ze zouden in de verleiding kunnen komen om persoonlijke vrijheden te nemen met deze gegevens – iets wat een grote inbreuk is voor alle bedrijven.

Daarom is het belangrijk uw medewerkers te trainen in de juiste omgang met gegevens. Op die manier hebt u in geval van een incident een standaardpakket van te volgen stappen. Dit betekent ook dat alle werknemers dezelfde soort training krijgen, zodat u in geval van een identiteitsschending snel actie kunt ondernemen.

Test en evalueer alles.

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw team voor gegevensbescherming effectief is, is om alles te testen en te evalueren. Dit betekent niet dat u moet testen op falen, maar eerder dat u bepaalde procedures en gegevensstromen test om ervoor te zorgen dat alles werkt zoals bedoeld. Als u bijvoorbeeld gevoelige gegevens naar een leverancier probeert te sturen, zorg er dan voor dat u het proces test.

Misschien wilt u ook een nep-transactie maken en kijken hoe uw team reageert op deze veranderingen. Dit kan u helpen om fouten in uw proces te vinden en ze aan te pakken voordat ze een probleem worden. Het kan u ook helpen gebieden van uw bedrijf te vinden waar de procedures voor gegevensbescherming nog niet zijn ingevoerd. Het kan u verbazen te zien dat uw bedrijf iets doet waardoor gegevens in gevaar komen. Deze lacunes zijn misschien klein, maar kunnen ernstig zijn.

Conclusie.

De beste manier om uw gegevens te beschermen is door middel van een cultuur van compliance. Dit betekent dat u een team moet samenstellen dat inzicht heeft in gegevensbescherming, met een proces om alles te testen en te evalueren. Dit kan u helpen uw gegevens veilig te houden en risico's te beperken. Tegelijkertijd moet u ook een back-upstrategie hebben. Dit houdt in dat u regelmatig back-ups van uw gegevens maakt en ervoor zorgt dat ze veilig zijn en worden opgeslagen op een plaats die is beveiligd.

Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.